16 Şubat 2014 Pazar

5 Film ( İpucu Yok :)

Filmleri tek tek yazmayayım,tek bir yazıda yazayım diyorum,daha pratik oluyor :) Bugün de 5 filmden bahsedeceğim size.2'si Marilyn filmi,bayılıyorum o döneme,o dönemin kıyafetlerine!

Bu film Marilyn'in yükselme dönemindeki filmlerden biri.Bol şarkılı,bol şamatalı geçen,harika vakit geçirten bir filmdi.

18 Temmuz 1953
1953 - 
91 Dak.

İzlemek isteyip de sürekli ertelediğim bir filmdi bu.Zaman zaman eğlendirdi,zaman zaman duygulandırdı beni.Çok beğendim.

Vizyon Tarihi (1s 33dk
Yönetmen:
Oyuncular:Guillaume CanetMarion CotillardEmmanuelle Grönvold devamı...
TürRomantik , Komedi , Dram
ÜlkeBelçika , Fransa

Özet & detaylar


Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.





Bu aralar biyografik kitaplar,filmler vs. çok ilgimi çekiyor.Marilyn filmlerini de arka arkaya izlerken,bir de hayatının bir kısmını izleyeyim dedim.
Marilyn'in depresyonda olduğu ve hiçbir işine konsantre olamadığı zamanları anlatıyor bu film.Çok etkilendim.
Etrafta bir sürü Marilyn Monroe hayranı dolaşıyordu bir aralar.Onların bu halini görüp de onu sevdiklerini hiç zannetmiyorum :) Gerçek Marilyn hayranları,zor yaşamını görüp de çabasına hayran kalanlardır bence :)
Michelle Williams'ın oyunculuğu çok iyiydi.

10 Şubat 2012
2011 -  ,  
 ,  
99 Dak.

Film Özeti

1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford'da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer ve kendisini o sırada çekimlerine başlanan 'The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur. Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams)ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor. Miller İngiltere'den bir süre ayrılmak zorunda kaldığında genç asistana da, Hollywood'a dönmeden önce güzel aktristi İngiliz sosyetesi ile tanıştırmak, gezdirmek ve eğlendirmek görevi düşüyor.Colin Clark'ın günlüklerinden uyarlanan filmde iki genç insan arasında yaşanan karşı konulmaz çekim bir kez daha beyazperdeye taşınıyor.



Bu filmi kuzenimin tavsiyesiyle izlemiştim."Hayatımda izlediğim en güzel film" demişti.Benim de "izlediğim en güzel filmler" listesine eklediğim filmlerden.Çok etkilendim filmden.
Çocuğun küçüklüğü çok şekerdi :)
Favori repliklerimden biri:




17 Kasım 1988
1988 -  ,  
155 Dak.

Film Özeti

Artık ünlü bir yönetmen olmuş Salvatore, 30 yıl sonra bir arkadaşının öldüğü haberi üzerine doğduğu kasabaya geri döner. Kasabaya geldiğinde eski anıları canlanan Salvatore, Cinema Paradiso isimli sinemada projeksiyoncu olarak çalışan Alfred ile ilişkilerini hatırlar. Küçük bir çocuk olan Salvatore, günlerini Alfred’in yanında geçirmekte, filmlerle ilgili konuşmakta ve Alfred’in sinema konusunda deneyim ve bilgilerinden yararlanmaktadır. Babacan tavırlarıyla Salvatore’nin hayatında önemli bir yere sahip olacak Alfred sayesinde sinemaya olan aşkını ve tutkusu keşfedecektir.Sıcaklığı ve anlattığı yazlık sinema kültürüyle de Türk sinema kültürüne yakın bir noktada duran Giuseppe Tornatore’un başyapıtı Cennet Sineması, 1989 Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanmasının ardından Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı'nı da ülkesine götürmüştü.

Bu filmi de dün akşam izledim.2013 yapımıymış,hiç haberim yoktu bu filmden.
"İnsan ne oldum dememeli,ne olacağım demeli" ana fikir bence.
Bir de yüksekten baktığımız insanların hayatını yaşamaya mahkum olursanız ?
Çok güzeldi bu filmde.Cate Blanchett'in oyunculuğuna hayran kaldım.

27 Eylül 2013
2013 - 
 ,  
98 Dak.
Woody Allen

Film Özeti

New York'lu çekici ve göz alıcı bir ev kadını, son derece gösterişli bir yaşam sürmektedir. Ancak parasını bu denli cömertçe harcaması nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenir ve iflas etmenin eşiğine gelir. Tek çıkış yolu ise San Francisco'da tanıştığı ve kendisine finansal anlamda yardım edeceğini düşündüğü adamı bulmak için San Francisco'ya gitmektir...




Sizin izledikleriniz var mı aralarında ? :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...